Padel

Padel, de snelst groeiende racketsport speel je in een ‘kooi’. De padelbaan is 10 bij 20 meter en is omgeven door glas en hekwerk. Padel speel je in dubbels tegen elkaar met een net ertussen. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. Doordat je als dubbel dicht bij elkaar staat en de loopafstanden niet te groot zijn krijg je ook als beginnende speler al hele leuke rally’s.

Padel is voor iedereen vanaf 6 jaar tot en met 65+ en het is vooral een hele sociale sport. Competities zijn er voor echte beginners tot vergevorderde. Met toernooien heb je verschillende klassen om aan mee te doen. Je wordt behoorlijk fit door padel, maakt nieuwe sociale contacten en je leert vooral nieuwe inzichten.

Door het spelen in teams, het hoge spelplezier en af en toe zeer spectaculaire punten te spelen is het niet zo gek dat padel echt verslavend leuk is! Dus pas wel op: je wilt na de eerste keer padel vaak meer en meer spelen!

Tot slot is padel uniek, het heeft wat van tennis en squash maar eigenlijk is het echt een sport op zich met eigen tactieken en technieken. In Spanje beoefenen inmiddels 5 miljoen mensen het en wereldwijd meer dan 10 miljoen spelers!

Voor alle regels over padel klik hier.